dijous, 11 de juliol de 2013

CRÒNICA DEL MES DE JUNY

Aquest mes de juny ha estat molt intens… He pogut parlar amb moltes persones aquestes últimes setmanes i he de dir que tothom està molt emocionat amb la proposta, perquè tothom s'estima la platja. D'aquesta manera, i partint d'aquesta informació bàsica i indispensable, el guió es va fent poc a poc…

A mida que vaig avançant, però, sorgeixen diverses preguntes:


1. SEREM CAPAÇOS DE PRESERVAR (A LA LLARGA) ELS POCS ESPAIS NATURALS QUE ENS QUEDEN?

2. COM PODEM DEMANAR QUE LES ACTUACIONS SOBRE EL TERRITORI TINGUIN EN COMPTE ELS INTERESSOS I LES DEMANDES DE LA POBLACIÓ?

3. És a dir, QUINS MECANISMES TÉ LA SOCIETAT PER EXIGIR QUE ES FACIN LES COSES BEN FETES (en general)?


Cadascú té una idea diferent del que significa "ben fetes". Per tant, les respostes no són clares. Sembla que intentar entendre "com es fan les coses" és bastant complicat. Sé que son moltes preguntes, però intentarem treure'n l'entrellat…


Hem anat a la platja de Tamarit. La desembocadura del riu Gaià és una part molt important de l'anella verda de Tarragona. S'ha de reivindicar que, d'una vegada per totes, les administracions es posin d'acord entre elles i treballin al costat d'una societat que demana que el medi ambient es tingui més en compte. Tarragona es va mobilitzar i no vol que això s'oblidi, almenys aquesta és la sensació que em queda després de parlar amb alguns ciutadans. Som conscients del valor que tenen els pocs espais naturals que ens queden. I no ens enganyem, segueixen amenaçats.

Donar un peix o ensenyar a pescar. La conclusió és, doncs, la següent: l'educació és la millor eina. Educar per estimar el medi, educar per ser persones cíviques, educar perquè la població tingui eines per defensar-se de les constants agressions del sistema.

Aprofito per dir-vos que avui dijous 11 de juliol m'han convidat a presentar el documental "La quadratura del cercle. Història del Bloc Feminista de Tarragona 1977-2001" que vam fer Les Filles de Lilith (Sara Alcina, Caterina Mas, Anna Mercadé, Joana Zapata i servidora) l'any 2005. Aquest documental es projectarà dins el "cicle de cinema a la fresca sobre formes de resistència passades i presents", al Prat de Llobregat.

http://objectiudesobediencia.wordpress.com/

També parlaré de la Platja Llarga i de la seva problemàtica. Me n'adono que les dues lluites són molt importants, que els obstacles acostumen a ser els mateixos i que altre cop, la resposta només la tenim nosaltres.


ariaDna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada