Documental La Platja Llarga

LA PLATJA LLARGA, PATRIMONI DE TOTS
 
La Platja Llarga de Tarragona i el seu entorn, és un patrimoni natural que s'ha vist amenaçat diverses vegades en els darrers anys. Pensem que el més probable és que torni a passar si les generacions futures no reflexionen sobre la necessitat de protegir aquest paratge tan especial.


Per això és important educar en la cura del medi, fer que siguem conscients de la singularitat d'aquest espai, que l'estimem, el respectem i que no ens el deixem prendre mai. La Platja Llarga és una pel·lícula documental sobre la lluita ciutadana que es va dur a terme per defensar aquest entorn únic i privilegiat que tenim a la nostra ciutat, Tarragona. Explicarem la història i morfologia de la platja, així com l'alt valor ecològic, arqueològic i humà que té. Però, sobretot, volem que aquest treball es converteixi en una eina per transmetre a tothom com tenir-ne cura per tal de preservar-la per molt anys més.

COL·LABORA, PARTICIPA, TU ETS PART DE LA PLATJA LLARGA
 
El documental també vol parlar de la gent que s'estima la platja i que la gaudeix dia a dia. Volem fer un retrat de la nostra gent, de la nostra ciutat i de tots aquells que la respecten. Explica'ns la teva història personal i quina és la relació que tens amb la Platja Llarga. Seleccionarem els personatges que representin millor l'esperit dels tarragonins i tarragonines i de tots aquells que són conscients de la responsabilitat que suposa tenir aquest fràgil entorn tan a tocar de la ciutat.


Escriu-nos a: laplatjallarga@gmail.com

ELS FETS: COMENÇA LA LLUITA
  L’octubre de l’any 2005 es van fer públics els pressupostos del Ministeri de Medi Ambient que preveien la construcció d’un passeig marítim i altres equipaments com ara pàrkings i accessos a la platja Llarga, un espai natural que es conserva parcialment verge, únic al litoral de Tarragona. 

Això va provocar inmediatament la movilització d’una part de la gent de Tarragona i voltants i d’entitats ecologistes que van formar una plataforma de protesta, la Plataforma Salvem la Platja Llarga, per tal de pressionar les administracions i així preservar aquest espai natural.
Des de 2005 fins a finals de 2012, la plataforma va dur a terme nombroses accions reivindicatives: creació d’una pàgina web, reunions amb l’Ajuntament, cadenes humanes, recollides de firmes i al·legacions al Parlament Europeu amb la intenció de fer modificar el projecte per fer-lo més respectuós amb el medi ambient. El 3 d’octubre de 2009 el Ministeri va fer públic que renunciava al projecte inicial de passeig marítim per a encarregar-ne un de nou. 

Actualment tot ha quedat aturat i sembla que L'Ajuntament està fent els primers passos per preservar la platja. És per això que la Plataforma Salvem la Platja Llarga es vol reconvertir i passarà a ser una plataforma de persones que tindran cura dels hàbitats naturals de la platja i el seu entorn.

PERSONATGES PRINCIPALS: LA LOLA I LA PLATJA
 
La Lola Paniagua Valle va fer néixer la Plataforma Salvem la Platja LLarga. Sense ella tot això no hagués estat possible, i tothom qui la coneix entén que l'esforç desinteressat que ha fet i que fa és immens. D'aquesta manera, la Lola coprotagonitzarà el documental junt amb la mateixa platja, un espai de gairebé tres quilòmetres de llarg que també té moltes històries amagades.

ON ANIRAN LES VOSTRES APORTACIONS?

 
Destinarem els diners a llogar el material necessari per a la producció del documental i per a cobrir totes les despeses que se'n derivin. També ens serviran per a l'edició del DVD del documental i els cartells. A més, tots els mecenes esteu convidats a la festa de presentació de La Platja Llarga, que es farà el setembre de 2013.

CALENDARI
  Abril: campanya a Verkami i preproducció Maig/Juny: Rodatge Juliol/Agost: Muntatge Setembre: Estrena del documental.


COL·LABORACIONS ESPECIALS
 

El documental compta amb la participació de La Família Produccions, un grup d'artistes tarragonins que s'uneix per col·laborar en projectes culturals com aquest que avui ens ocupa i que també es farà càrrec de la festa de presentació del documental a la ciutat de Tarragona. Els músics Ivan Pascual i David Carnicer són els components de La Família Produccions que han enregistrat el tema principal del tràiler del documental.

Volem agrair especialment a la Noemí Martín i al David Márquez el fantàstic vol en avioneta que va permetre captar les espectaculars imatges aèrees de Tarragona (gràcies Aitor pel teleobjectiu!). I al Guillermo Ruiz per la passejada a bord del seu veler Montserrat. Com podeu veure, tenim la platja fotografiada des de tots els angles possibles. Agraïments també per a tots els amics i família que estan donant suport incondicional a aquest projecte. Moltes gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada